Ανάπτυξη 2,2% φέτος “βλέπει” για την Ελλάδα η EBRD

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 2,2% φέτος και κατά 2,3% το 2019 «βλέπει» η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου της τράπεζας που πραγματοποιείται στην Ιορδανία.

Στη έκθεσή της, που περιλαμβάνει τις νέες εκτιμήσεις της για τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, η EBRD εκτιμά ότι η ανάκαμψη στην Ελλάδα αναμένεται να ενισχυθεί σταδιακά, μετά από μια εξαιρετική τουριστική περίοδο το 2017 και εν μέσω ενίσχυσης της απασχόλησης.

Ειδικότερα, η Τράπεζα προβλέπει ότι οι βελτιωμένες συνθήκες που αναμένονται στα μέτωπα των επενδύσεων, της απασχόλησης, αλλά και η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης, θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε ρυθμούς ανάπτυξης 2,2% το τρέχον έτος και 2,3% την επόμενη χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται, 37 στο σύνολο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, αναθεώρησε προς το καλύτερο τις οικονομικές της προβλέψεις για το 2018. Όπως σημειώνει, η συνέχιση της ανάκαμψης, η οποία ενισχύεται από την αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα και την άνοδο των εξαγωγών.

Πλέον, η Τράπεζα εκτιμά ότι ο μέσος όρος ανάπτυξης των χωρών που καλύπτει θα ανέλθει στο 3,3%, από 3% που ήταν η πρόβλεψή της τον προηγούμενο Νοέμβριο. Για το 2019, η EBRD αναμένει ότι η μέση ανάπτυξη αυτών των περιοχών θα διαμορφωθεί στο 3,2%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ