Απειλή την Ελλάδα με ορδές προσφύγων ο Τούρκους υπουργός Εσωτερικών

Συνεχίζει την προκλητική της στάση απέναντι στην Ελλάδα η Τουρκία, με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας να απειλεί ότι η Τουρκία θα μπορούσε να ανοίξει τις πύλες της και να κατακλύσει την Ελλάδα με ορδές προσφύγων.

Μιλώντας σε συνέδριο νεολαίας, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σημείωσε ότι κάποτε περνούσαν μέσω της Ελλάδος 8.500 πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έπεσε στους 61 την ημέρα, κατά μέσο όρο, και είναι υπό έλεγχο.

«Εάν θέλετε να ανοίξουμε τις πύλες, θα περάσουν χιλιάδες Σύριοι αδελφοί μας από την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Χάρη σας κάνουμε και να αντιληφθείτε την καλοσύνη με την οποία σας φερόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ανήσυχη σχετικά με το θέμα των μεταναστευτικών ροών, καθώς παρατηρείται αύξηση των νέων αφίξεων προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο διάστημα.

Όπως δήλωσε, εξάλλου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή όπου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου, «θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, τόσο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και τα συναρμόδια υπουργεία».

«Έχω πλήρη επίγνωση γι’ αυτό», σημείωσε ο Δ. Βίτσας, επισημαίνοντας πως παρατηρείται μια αύξηση των μεταναστευτικών ροών το 2018, με τη μεγαλύτερη να σημειώνεται τον Απρίλιο. Όπως δήλωσε, οι νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και στον Έβρο έφτασαν τις 6.632, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν υπάρξει στα χερσαία σύνορα της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ