Η απόφαση Τραμπ, έβαλε “φωτιά” στις τιμές του πετρελαίου

Δεν είχε περάσει πολύ ώρα από την αναγγελία της απόφασης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς άρχισαν να “εκτοξεύονται” φτάνοντας στις ασιατικές αγορές πάνω από το +2% σε υψηλά 3,5 ετών. 

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξήθηκαν στα 76,75 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο των τιμών τους, από το Νοέμβριο του 2014. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2,2% στα 70,57 δολάρια το βαρέλι.

Οι διεθνείς αγορές ήταν στα… κόκκινα πριν καν ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος την απόφασή του για το Ιράν. Και η κατρακύλα συνεχίζεται. Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο επικρατούν πτωτικές τάσεις. Το ενδιαφέρον των Ιαπώνων επενδυτών στρέφεται τώρα στα αποτελέσματα χρήσης της Toyota Motor, που θα δημοσιοποιηθούν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της χρηματαγοράς.

Νωρίτερα, ο δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση κατά 0,5%, στις 22.399,00 μονάδες και ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,5%, στις 1.770,77 μονάδες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ