ΕΣΡ: Νόμιμη άδεια σε ΣΚΑΙ, STAR, Alpha, Ant1 και ETV

Έπειτα από μια, όπως χαρακτηρίστηκε, μαραθώνια συνεδρίαση, που ξεκίνησε την Δευτέρα και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στη συνεδρίασή της Τετάρτης (02.05.2018), ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Ομοφώνως λοιπόν εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις, με την σειρά με την οποία κατετέθησαν των:
ΣΚΑΙ: Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης.
StarChannel: Νέα Τηλεόραση ΑΕ .
Alpha: ALPHA Δορυφορική τηλεόραση ΑΕ.
Ant1: Antenna TV ΑΕ.
E TV: Ραδιοτηλεοπτική AE.

Σημειώνεται πως, ομόφωνα, δεν έγινε δεκτή η αίτηση της εταιρείας “Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ” (συμφερόντων Βρυώνη) χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους απορρίφθηκε η αίτηση της αν και μέσα στην ημέρα αναμένεται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Νίκος Παππάς: “Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος”

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς με αφορμή την εξέλιξη αυτή δήλωσε σχετικά: “Το ΕΣΡ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι άδειες πρέπει να είναι άπειρες. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίμημα. Η Πολιτεία ρυθμίζει. Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος. Άδειες με τίμημα, προστασία των θέσεων εργασίας, ανάπτυξη του κλάδου, βιώσιμα κανάλια. Και όσο για τον πόλεμο που δεχτήκαμε όλο αυτό τον καιρό, δεν έχει καμία σημασία πλέον”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ