Ξεκινούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ, τι θέσεις αφορούν και τι χρειάζεται

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για 103 μόνιμες θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του δημοσίου, ενώ αναμένεται από μέρα σε μέρα και η προκήρυξη 524+118 μόνιμων υπαλλήλων σε δήμους όλης της χώρας. 

Πιο συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 30 Απριλίου, ξεκίνησε η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων 103 θέσεων υποχρεωτικής εκπαίδευσης (προκήρυξη 4Κ/2018) για φορείς του δημοσίου, με την ΕΥΔΑΠ να είναι έτοιμη να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των αιτηθέντων. Τα κύρια σημεία της προκήρυξης είναι:

  • Το απολυτήριο Δημοτικού (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980) γίνεται δεκτό στην διαδικασία. Εναλλακτικά: Απολυτήριο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή τριταξίου Γυμνασίου ή Κατώτερης Τεχνικής Σχολής
  • Γίνεται δεκτή εμπειρία σε οποιαδήποτε θέση και σε οποιοδήποτε αντικείμενο στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Πρέπει, μόνο, να καταθέσετε βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα (ιδιωτικός τομέας) ή βεβαίωση του φορέα που εργαστήκατε, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια απασχόλησης (δημόσιος τομέας)
  • Όσοι επιλέξουν θέσεις εργατών στην ΕΥΔΑΠ θα υποβληθούν σε πρακτική δοκιμασία για να ολοκληρωθεί η πρόσληψη

Εκτός όμως από τις θέσεις στους φορείς του δημοσίου, αναμένεται να ανοίξει από μέρα σε μέρα και δύο νέες προκηρύξεις για την πρόσληψη 524+118 μόνιμων υπαλλήλων σε δήμους όλης της χώρας. Οι διαγωνισμοί αναμένεται να διενεργηθούν στα πρότυπα της προκήρυξης 3Κ/2018 και θα αφορούν προσωπικό όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων. 

Τα κύρια σημεία της προκήρυξης είναι:

  • Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) “μετράει” η γενική εμπειρία
  • Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ) η εμπειρία πρέπει να είναι συναφής με το αντικείμενο των θέσεων
  • Για νησιωτικούς δήμους βασικό κριτήριο επιλογής είναι η εντοπιότητα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ