Εξαφανίστηκε από τον Λευκό Οίκο το δέντρο που φύτεψαν από κοινού Τραμπ και Μακρόν

Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ και οι συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κυριάρχησαν στα μέσα όλου του κόσμου, ενώ ήταν και η πρώτη επίσημε επίσκεψη ξένου ηγέτη κράτους στις ΗΠΑ από την μέρα που ανέλαβε την ηγεσία ο Ντόναλντ Τραμπ. Μπορεί στο διάστημα από την εκλογή του έως τώρα να έχει συνομιλήσει και να έχει υποδεχτεί πολλούς πρωθυπουργούς (μεταξύ αυτών και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα), όμως ήταν η πρώτη φορά που τη χώρα επισκέφτηκε ο αρχηγός κάποιου κράτους.

Αυτός ήταν και ο λόγος για το πλούσιο τελετουργικό και το πλήθος των σημειολογιών στο γεύμα αλλά και στα μέρη που επισκέφτηκαν. Μέσα σε όλα τα τελετουργικά τα μέσα απασχόλησε και το από κοινού φύτεμα από τους δύο ηγέτες στον κήπο του Λευκού Οίκου μιας βελανιδιάς, η οποία προερχόταν από το σημείο μιας βασικής μάχης στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στην οποία είχαν συμμετάσχει και χάσει τη ζωή τους 1.811 Αμερικανοί στρατιώτες, μια βελανιδιά δώρο του Γάλλου προέδρου στον Αμερικανό ομόλογο του. 

φωτογραφία Reuters, Yuri Gripas
Το σημείο που φυτεύτηκε το δέντρο από τους δύο προέδρους. (φωτογραφία Reuters, Yuri Gripas)

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος στο Twitter “Πριν από 100 χρόνια, Αμερικανοί στρατιώτες πολέμησαν στη Γαλλία, στο Belleau για να υπερασπιστούν την ελευθερία μας. Αυτό το δέντρο (το δώρο μου στο Donald Trump) θα είναι μια υπενθύμιση στο Λευκό Οίκο αυτών των δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες”. Η τελετή προκάλεσε αρκετά σχόλια, αστεία και εικασίες στα κοινωνικά μέσα ειδικά για τις περιβαλλοντικές δράσεις του Αμερικανού προέδρου και την απόσυρσή του από τη συμφωνία του Παρισιού. 

Το δέντρο όμως “χάθηκε” από την Λευκό Οίκο, καθώς σύμφωνα με μια φωτογραφία που τράβηξε ο φωτογράφος του Reuters, Yuri Gripas το Σάββατο, δείχνει ένα κίτρινο κομμάτι χόρτου στο νότιο κήπο του Λευκού Οίκου, στο σημείο που φυτεύτηκε η βελανιδιά. Τα νέα κυκλοφόρησαν αρκετά γρήγορα και τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να μάθουν λεπτομέρειες για την τύχη του δέντρου, ενώ η γαλλική έκδοση της Huffpost ανέφερε ένα αξιωματούχο της Γαλλικής κυβέρνησης ο οποίος δήλωσε πως η βελανιδιά “είναι καλά, αλλά είναι σε καραντίνα”.

Από τον Λευκό Οίκο δεν έγινε καμία ενημέρωση για το συμβάν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ