Συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην κυπριακή ΑΟΖ η ENI

Το πρόγραμμα γεωτρήσεων της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ θα συνεχιστεί, με τις γεωτρήσεις να ξεκινούν εντός του έτους. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην Λευκωσία.

Μετά την συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη, ο Κλαούντιο Ντεσκάλτζι σημείωσε ότι η εταιρεία του έχει επένδυση 700 εκατ. ευρώ εντός της κυπριακής ΑΟΖ, και πρόσθεσε ότι οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν εντός της χρονιάς και θα συνεχιστούν το 2019.

Όσον αφορά το οικόπεδο 6, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ σημείωσε ότι χρειάζεται επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, η ιταλική ΕΝΙ δεν μπόρεσε να προχωρήσει στην υλοποίηση ερευνητικής γεώτρησης στο οικόπεδο 3, λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά και για τα όσα είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ στη συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη.

Παράλληλα, ο Γ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αίγυπτο και ενδεχομένως να υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της πώλησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».