Έρχονται “αυξήσεις” στις συντάξεις με την επιστροφή των παράνομων κρατήσεων

Αύξηση στη σύνταξη τους θα δουν οι δικαιούχοι στους οποίους γίνονταν κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ, καθώς οι συγκεκριμένες κρατήσεις κρίθηκαν παράνομες και οι συνταξιούχοι θα δουν περισσότερα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. 

Πιο συγκεκριμένα ο τρόπος υπολογισμού των συγκεκριμένων κρατήσεων πρόκειται να αλλάξει και αυτό σημαίνει πως από με την καταβολή της σύνταξης τον επόμενο μήνα, περίπου 200.000 συνταξιούχοι θα δουν τη διόρθωση στο εκκαθαριστικό που θα λάβουν, με τα επιπλέον ποσά ανά σύνταξη θα φτάσουν ως και τα 30 ευρώ τον μήνα, ενώ κατά μέσω όρο οι συνταξιούχοι θα δουν αυξημένο ποσό στην επικουρική τους σύνταξη κατά 16 ευρώ.

Ταυτόχρονα υπάρχει και κινητικότητα στην επιστροφή των αναδρομικών, χωρίς όμως να έχει ακόμα καθοριστεί πότε αυτά θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αφού οι συνταξιούχοι εδώ και δύο χρόνια έχουν απώλειες που φτάνουν τα 58.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και δηλώσεις της που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό, “γίνεται προσπάθεια η επιστροφή των αναδρομικών να γίνει στους επόμενους μήνες”.

Το δεύτερο ευχάριστο για τους συνταξιούχους είναι πως η διαδικασία θα γίνει αυτόματα και δεν θα χρειαστεί, όπως είθισται, να ξεκινήσουν οι δικαιούχοι ένα μαραθώνιο υποβολών αιτήσεων σε διάφορες υπηρεσίες. Ακόμα δεν έχει επίσης διευκρίνηση αν το η επιστροφή στους συνταξιούχους, σε ότι έχει να κάνει με τις αναδρομικές κρατήσεις, θα γίνει εφάπαξ ή με δόσεις και πόσες θα είναι αυτές. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ