Τσαβούσογλου: Ο διχαστικός λόγος στην ΕΕ είναι «επικίνδυνο παιχνίδι»

Η διχαστική γλώσσα που χρησιμοποιούν ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι «ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» που συμβάλλει στην άνοδο του εξτρεμισμού στη Δυτική Ευρώπη, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την οικοδόμηση και τη διατήρηση της ειρήνης, στη Νέα Υόρκη.

«Εμείς, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και οι πολιτικοί, έχουμε σημαντικές ευθύνες. Ένας από τους λόγους για την άνοδο του εξτρεμισμού στη Δυτική Ευρώπη είναι κυρίως η διχαστική γλώσσα που χρησιμοποιούν κάποιοι πολιτικοί», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Αυτή η προσέγγιση χωρίζει τους ανθρώπους σε εθνικές και θρησκευτικές γραμμές. Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι», πρόσθεσε, ενώ προέτρεψε τους πολιτικούς να αποφύγουν τη δημιουργία στερεοτύπων, επισημαίνοντας ότι όλοι πρέπει να μεταφέρουν θετικά και ενοποιητικά μηνύματα στον κόσμο.

Όπως τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, οι νέοι σε όλο τον κόσμο αποτελούν στόχο των ριζοσπαστικών, εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών ιδεολογιών.

«Τρομοκρατικές ομάδες όπως η Daesh, η Αλ Κάιντα, το PKK, η YPG και η FETO (Fetullah Terrorist Organization) εξακολουθούν να στρατολογούν γυναίκες, παιδιά και νέους. Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ολιστική προσέγγιση», τόνισε, προσθέτοντας ότι η ριζοσπαστικοποίηση και ο βίαιος εξτρεμισμός δεν περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη θρησκεία, πίστη ή κοινότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ