Κάποιοι δεν μας τα λένε καλά!

Του Γιάννη Διονάτου
 
Την περασμένη εβδομάδα, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας, Σπύρος Κουβέλης, επιβεβαίωσε πλήρως τα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών αναφορικά με την συμφωνία για την ενοικίαση των Γαλλικών φρεγατών από το Ελληνικό Ναυτικό.
 
Ωστόσο από το χθεσινό ΚΥΣΕΑ δεν προέκυψε κάποια αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα προκαλώντας, όπως ήταν λογικό, πλήθος ερωτημάτων αναφορικά με την παραγγελία των γαλλικών φρεγατών.
 
Μπορεί η κυβέρνηση, για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους, να θέλει να υποβαθμίσει το γεγονός, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κατανοήσει πως η διακυβέρνηση έχει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις ειδικά μάλιστα μιας χώρας, όπως η Ελλάδα που ο «γείτονας» της σπατάλα διψήφιο ποσό δισεκατομμύριων δολαρίων σε εξοπλιστικές δαπάνες.
 
Προφανώς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ως ο βασικός εταίρος της σημερινής κυβέρνησης, να επιθυμεί να αλλάξει την ατζέντα, αλλά τα δεδομένα είναι δεδομένα και κάποια στιγμή θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει. Χθες λοιπόν – μεταξύ άλλων – αποφασίστηκε η αναβάθμιση των F16 που θα ξεπεράσει τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ