Μοσκοβισί: Στο 4,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα

Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας που υπερέβησαν και φέτος τους στόχους του προγράμματος, εξέφρασε σε δήλωσή του ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, με αφορμή την ανακοίνωση της Εurostat.

«Τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι η Ελλάδα υπερέβη για ακόμη μια φορά τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2017. Το πλεόνασμα του 0,8% του ΑΕΠ το 2017 -πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο έτος που η Ελλάδα σημείωσε πλεόνασμα – ήταν πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο στην τελευταία πρόβλεψη της Επιτροπής τον Νοέμβριο του 2017», σημείωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, προσθέτοντας ότι το 2009 το έλλειμμα της Ελλάδας ξεπερνούσε το 15% του ΑΕΠ.

«Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της, τώρα αποδίδουν», συμπλήρωσε ο Επίτροπος Οικονομίας.

Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Πιέρ Μοσκοβισί, τόνισε ότι υπολογίστηκε με τη μέθοδο που συμφωνήθηκε με όλους τους εταίρους στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣ και έφθασε το 4,2% του ΑΕΠ το 2017, ποσοστό υπερδιπλάσιο του στόχου για 1,75% του ΑΕΠ.

«Αυτά τα καλά νέα είναι ευπρόσδεκτα για την Ελλάδα πριν από τις κρίσιμες συζητήσεις του Eurogroup, το οποίο πρέπει να προετοιμάσει τη θετική ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι», κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ