Μοσκοβισί: Δεν θα παραταθεί το Ελληνικό πρόγραμμα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί προέτρεψε να αφήνονται “να πλανώνται αμφιβολίες και αβεβαιότητες” σχετικά με την ολοκλήρωση του Ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο, ενώ τόνισε πως “η έξοδος της Ελλάδας θα έχει και συμβολική αξία για την ευρωζώνη”.

Μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον και σε συνέντευξη του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Π. Μοσκοβισί διαβεβαίωσε πως “Η ημερομηνία της 20ης Αυγούστου παραμένει τελική”. Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του ελληνικού προγράμματος, ο Πιερ Μοσκοβισί απάντησε:

«Δεν τίθεται θέμα. Αυτή είναι η μοναδική ημερομηνία που πρέπει να έχουμε στο νου μας, η μοναδική που κινητοποιεί (mobilise)», υπογράμμισε.

«Προσθέτω ότι πιστεύω ότι είναι αξιόπιστη, ρεαλιστική και κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει άλλο σενάριο από την επιτυχή και στην ώρα της έξοδο από το ελληνικό πρόγραμμα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Ας μην αφήνουμε να πλανώνται αβεβαιότητες ή αμφιβολίες που πραγματικά δεν χρειάζονται» συμπλήρωσε.

Για τον Ευρωπαίο Επίτροπο, η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος θα έχει και μια συμβολική αξία για το σύνολο της ευρωζώνης.

«Το να ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα θα αποτελέσει σύμβολο ότι αφήσαμε την κρίση πίσω μας. Και κατόπιν, κυρίως για τους Έλληνες, θα είναι ένα καλό νέο ότι αυτή η χώρα εξήλθε επίσης από την κρίση της και είναι ικανή να δημιουργήσει ανάπτυξη και απασχόληση».