Ο Ιβάν Σαββίδης 53ος πλουσιότερος Ρώσος σύμφωνα με το Forbes

To ρωσικό Forbes κάθε χρόνο δημοσιεύει την λίστα με τους πλουσιότερους Ρώσους επιχειρηματίες και σε αυτή υπάρχει και ο Ιβάν Σαββίδης, οποίος βρίσκεται στην 53η θέση με περιουσία 1,9 δισ. δολάρια. Στην περσινή λίστα ο επιχειρηματίας δεν βρισκόταν ούτε στους 200 πρώτους, όμως η εξαγορά της Donskoy Tabak από την Japan Tobacco έναντι περίπου 1,6 δισ. δολαρίων του έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να ανέβει τόσο πολύ στην λίστα του Forbes.

Στην πρώτη θέση της λίστας του ρωσικού Forbes βρίσκεται ο Πρόεδρος της παραγωγού χαλύβδινων προϊόντων NMLK Group, Vladimir Lisin με περιουσία 19,1 δισ. δολαρίων. O πλουσιότερος Ρώσος ξεκίνησε ως εργαζόμενος σε ορυχείο της Σιβηρίας για να ενταχθεί αργότερα στη βιομηχανία χάλυβα στην Κεντρική Ρωσία.

Ακολουθούν ο Alexey  Mordashov, μέτοχος πλειοψηφίας της χαλυβουρφίας Severstal, με περιουσία 18,7 δισ. δολαρίων και ο Leonid Mikhelson,  ιδρυτής και πρόεδρος της παραγωγού φυσικού αερίου Novatek, με περιουσία 18 δισ. δολαρίων.

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 200 πιο πλούσιων Ρώσων εκτιμάται ότι φθάνουν τα 485 δισ. δολάρια και, όπως επισημαίνει το περιοδικό Forbes, αυξήθηκαν μέσα σ’ έναν χρόνο κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης αυξήθηκε και ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων φέτος, οι οποίοι έφθασαν από τους 96 στους 106. Για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα των πρώτων δέκα επιχειρηματιών, πρέπει η περιουσία του να υπερβαίνει τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ