Άνοδο 40% στα κέρδη πρώτου τριμήνου για τη Morgan Stanley

Αύξηση 40% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου χρήσης ανακοίνωσε σήμερα η Morgan Stanley, ωθούμενη, όπως σημειώνεται, από την άνοδο που σημείωσαν τα έσοδα του trading λόγω της μεταβλητότητας της αγοράς.

Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας στο διάστημα αυτό ανήλθαν στα 1,45 δολάρια ανά μετοχή, από 1 δολάριο ανά μετοχή που εμφάνισε το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σημειώνεται ότι η κερδοφορία πρώτου τριμήνου χρήσης της τράπεζας ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 1,25 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα της Morgan Stanley για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου ανήλθαν στα 2,58 δισ. δολάρια από 1,84 δισ. δολάρια που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης

«Κάθε μία από τις επιχειρήσεις μας έχει αποδώσει ικανοποιητικά, με σημαντική εμπλοκή πελατών σε όλο το franchise μας», δήλωσε ο Chief Executive James Gorman.

Σημειώνεται ότι μετά από ένα υποτονικό 2017, φέτος η αστάθεια επέστρεψε στις αγορές, επηρεάζοντας τα αποθέματα, τα ομόλογα, τα νομίσματα και τα βασικά προϊόντα, λόγω των φόβων για ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, καθώς και των ανησυχιών σχετικά με τον πληθωρισμό.

Αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη τις τράπεζες με μεγάλες εμπορικές συναλλαγές, όπως η Morgan Stanley και η Goldman Sachs.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ