Bank of America: Στα 6,92 δισ. δολάρια αυξήθηκαν τα κέρδη πρώτου τριμήνου

Αύξηση στα κέρδη του πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η Bank of America, τα οποία μάλιστα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, καθώς όπως σημειώνει η τράπεζα σε αυτό συνέβαλε η ώθηση από την πρόσφατη αλλαγή του φορολογικού νόμου στις ΗΠΑ και από τα συνεχώς αυξανόμενα επιτόκια.

Ειδικότερα, τα τριμηνιαία κέρδη της τράπεζας ανήλθαν στα 6,92 δισ. δολάρια, έναντι 5,34 δισ. δολαρίων πριν από έναν χρόνο. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 62 σεντς, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα διαμορφωθούν στα 59 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα της Bank of America για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης ανήλθαν στα 23,13 δισ. δολάρια, από 22,25 δισ. δολάρια που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που υπολόγιζαν ότι θα διαμορφωθούν στα 23,06 δισ. δολάρια.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, αυτό το τρίμηνο είναι η πρώτη φορά που οι επενδυτές έχουν την ευκαιρία να δουν ακριβώς πόσο ο πρόσφατος φορολογικός νόμος βοηθά την κατώτατη γραμμή της τράπεζας. Σημειώνεται ότι ο τραπεζικός κλάδος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ωφελημένους από τη θέσπιση χαμηλότερου συντελεστή φορολογίας εταιρειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ