Κατρούγκαλος: Η ουσία του νόμου θα διατηρηθεί, ανεξάρτητα από την απόφαση του ΣτΕ

Δηλώσεις σχετικά με την φερόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για κατάργηση του ΕΦΚΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες, έκανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής του νέου ασφαλιστικού νόμου. 

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοια απόφαση του ΣτΕ  και επισήμανε ότι όσοι διαδίδουν διάφορες πληροφορίες κινδυνεύουν με το ποινικό αδίκημα της παραβίασης του δικαστικού απορρήτου.

Ο υπουργός τόνισε πάντως ότι η ουσία του νόμου του, που είναι η ισορροπία των κανόνων θα διατηρηθεί. Αυτή η ουσία δεν πρόκειται να φύγει, είπε, σημειώνοντας ότι όπως έχει αποδειχτεί το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνουν λιγότερα ενώ το 20% είναι εύλογο να αντιδρά.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με διαρροές το Συμβούλιο της Επικρατείας σε ολομέλεια του την Παρασκευή, με ψήφους 17 υπέρ έναντι 8 κατά, έκρινε παράνομη, την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών, στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και την εισφορά του 20%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ