Γερμανία: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στο Μύνστερ, τέσσερις νεκροί πολλοί τραυματίες

Μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς και θαμώνες σε εστιατόριο στην πόλη Μύνστερ της Γερμανίας, τραυματίζοντας πολλούς και δυστυχώς μερικούς από αυτούς θανάσιμα. 

Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών της Γερμανίας, μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερις νεκροί, ενώ οι τραυματίες μάλλον ξεπερνούν τους τριάντα. Έξι εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το νοσοκομείο της πόλης έχει απευθύνει έκκληση για δωρεά αίματος προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του.

Μεταξύ των νεκρών φέρεται πως είναι και ο οδηγός του φορτηγού, ενώ ακόμα δεν είναι σαφές αν πρόκειται για ατύχημα ή τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η τρομοκρατική επίθεση ακόμα δεν έχει αποκλειστεί και χαρακτηρίζει την κατάσταση “αδιευκρίνιστη”.

Σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung, o δράστης είναι Γερμανός πολίτης που έπασχε από ψυχικό νόσημα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε σχέση με την τρομοκρατία. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο οδηγός του οχήματος αυτοκτόνησε. Οι αρχές δεν αναζητούν άλλους υπόπτους σε σχέση με το περιστατικό. «Ο κίνδυνος έχει παρέλθει» ανέφερε εκπρόσωπος των αρχών.

Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν το κέντρο της πόλης, ενώ διεξάγει έλεγχο για εκρηκτικά, καθώς εντόπισε και εξετάζει ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στο όχημα του δράστη.

«Ολόκληρο το Μύνστερ θρηνεί μετά από αυτό το τρομερό συμβάν. Στέλνουμε συλλυπητήρια στους συγγενείς των νεκρών. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες» ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης των 310.000 κατοίκων.

Από την πλευρά του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε “στενή ανταλλαγή” πληροφοριών με τις αρχές ασφαλείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την εξιχνίαση της ενέργειας και εξέφρασε την θλίψη του για τα θύματα.

“Τρομακτικές ειδήσεις από το Μούνστερ. Η Αστυνομία της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας σας κρατά ενήμερους. Η σκέψη μας είναι στα θύματα και τους οικείους τους”, έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό το Twitter η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

“Όλο το Μούνστερ θρηνεί για αυτό το τρομερό συμβάν. Η συμπάθειά μας είναι για τους συγγενείς των νεκρών”, δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Μάρκους Λέβε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ