Το Bitcoin το πρώτο θύμα του εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα

Μπορεί τελικά ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ να αποδειχτεί τίποτα περισσότερο από παιχνίδια εξουσίας για καλύτερη τοποθέτηση των δύο δυνάμεων στην παγκόσμια εμπορική σκακιέρα, όμως αυτό δε σημαίνει πως είναι τελείως “αναίμακτος”. 

Η ανακοίνωση της Κίνας που απάντησε στις αμερικανικές απαγορεύσεις με την δική της λίστα 106 αμερικανικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν νέοι δασμοί, κλόνισε τους επενδυτές οι οποίοι αναζητούν ”ήσυχα λιμάνια” για να τοποθετήσουν τα χρήματα τους. Και το bitcoin με την αποκεντρωμένη φιλοσοφία του και την μη εξάρτηση του από κάποιο κεντρικό, σταθερό σχήμα, το κάνει ιδιαίτερα ευμετάβλητο και ευάλωτο στις ανακατατάξεις τις αγοράς. 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η τιμή του αυτή τη στιγμή να υποχωρεί κάτω από τα 7.000 δολάρια και πιο συγκεκριμένα στα 6.750 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 8,30% με πτωτικές τάσεις, ενώ αντίστοιχη πτώση έχει και το σύνολο των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με αναλυτές, για την πτώση αυτή του bitcoin ο εμπορικός πόλεμος είναι παράπλευρη επιρροή, καθώς όπως υποστηρίζουν η πτώση του συνδέεται με την αποτίμηση από τους χρηματιστές των στοιχείων ενεργητικού που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους

Το bitcoin υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση του στο πρώτο τρίμηνο έτους φέτος, με την τιμή του να κάνει βουτιά 48%, ενώ τον Δεκέμβριο είχε φθάσει στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 20.000 δολαρίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ