Πάσχα στη Βουλγαρία με αρνιά Made in Greece

Μαζική εξαγωγή αρνιών στη Βουλγαρία κάνουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, αφού οι τιμές εκεί τους συμφέρουν πολύ περισσότερο από το να τα πουλήσουν στην χώρα μας. Έτσι δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. “Φέτος, για πρώτη φορά, δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι με παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων. Κι αυτό γιατί οι τιμές των ελληνικών αμνοεριφίων έχουν κατρακυλήσει τόσο πολύ που είναι πιο φτηνές και από εκείνων της Βουλγαρίας”

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε και παρουσίασε στην εφημερίδα, η τιμή του ζωντανού αμνοεριφίου στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 2,20 ευρώ το κιλό, όταν στη γειτονική χώρα είναι 3,20 ευρώ το κιλό. Αυτή η τιμή θα επηρεάσει και τους Έλληνες έμπορους που κάθε Πάσχα προχωράνε σε μαζικές εισαγωγές αμνοεριφίων από τη Βουλγαρία τα οποία και στη συνέχεια βαφτίζουν ελληνικά.

Όλες αυτές οι αθρόες εισαγωγές από άλλες χώρες ξεκινάνε από τις διαφορές στις χρεώσεις, καθώς οι έμποροι φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν από 4,5 έως 5 ευρώ το κιλό, ενώ οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν τιμή από 6 εώς 7 ευρώ το κιλό. 

Στο μεταξύ οι Ελληνικές τελωνειακές αρχές είναι σε επιφυλακή για να εντοπίσουν παράνομες εισαγωγές αμνοεριφίων τα οποία επιτήδειοι θα προσπαθήσουν να περάσουν στη χώρα μας με ψεύτικες σφραγίδες για να τα πουλήσουν αργότερα σαν Ελληνικά. Μόλις τον Ιανουάριο που πέρασε, οι Ελληνικές αρχές εξάρθρωσαν κύκλωμα ελληνοποιήσεων σφάγιων αμνοεριφίων από την γειτονική χώρα .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ