Νικολά Ντιμιτρόφ: Αν φερθούμε έξυπνα θα έχουμε μέλλον

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του ομόλογού του από την ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ. Μετά από σχεδόν δύο ώρες συνομιλιών οι δύο υπουργοί προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη τύπου. Ο Έλληνας υπουργός ξεκίνησε πρώτος τις τοποθετήσεις του και ακολούθησε ο ομόλογος του Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποίος είπε πως υπάρχει ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από την πλευρά του ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ανέφερε: «Μιλήσαμε για όλα τα σημαντικά σημεία. Πρόκειται για πολύ ευαίσθητη ισορροπία. Αν γίνει ένα μικρό βήμα τα πάντα μπορούν να μετατοπισθούν προς μία λύση. Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη, υπάρχουν ακόμη προκαταλήψεις. Υπάρχει πραγματική επιθυμία για την επίλυση του θέματος με τρόπο που δεν θα υποτιμήσει κανέναν. 

Βιώσιμη λύση θα είναι αυτή που θα γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές και από την κοινή γνώμη. Μερικές φορές νομίζω ότι αν και βρισκόμαστε σε διαφορετικές πλευρές είμαστε στην ίδια πλευρά γιατί προσπαθούμε να ανοίξουμε το μέλλον, σημείωσε ο Ν. Ντιμιτρόφ. Είμαστε γείτονες και αν εδώ φερθούμε έξυπνα θα έχουμε μέλλον, πρόσθεσε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ