Για εισοδήματα 50.000 ευρώ και πάνω οι προσαυξήσεις των προστίμων του ΚΟΚ

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε τα κριτήρια για την επιβολή προσαυξήσεων των νέων προστίμων του ΚΟΚ, ενώ λαμβάνει υπόψη του όπως φαίνεται και τις εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής σε σχέση με την συνταγματική συμμόρφωση των διατάξεων της υπουργικής απόφασης. 

Σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ και όπως ανακοίνωσε ο Χρ. Σπίρτζης, τα πρόστιμα του ΚΟΚ μειώνονται οριζόντια κατά 50% εκτός συγκεκριμένων σοβαρών παραβάσεων, όπως παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπέρβαση ορίου αλκοόλ κ.α. Το νέο μειωμένο πρόστιμο θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα υπολογίζονται όλες οι προσαυξήσεις που θα εξαρτώνται από τα εισοδηματικά κριτήρια του παραβάτη. 

Όπως ανακοινώθηκε για εισοδήματα από 0 έως 50.000 ευρώ δεν θα υπάρχει προσαύξηση

Από 50.001 έως 100.000 ευρώ εισόδημα, θα υπάρχει διπλασιασμός του προστίμου

Από 100.001 εισόδημα και πάνω θα υπάρχει τριπλασιασμός του προστίμου.

Το νομοσχέδιο συζητείται σε φορτισμένο κλίμα στη βουλή, με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ Κωστή Χατζηδάκη να χαρακτηρίζει τον Χρ. Σπίρτζη “Υπουργό του μπάχαλου” ενώ προχώρησε και σε καταγγελίες για την αύξηση του κόστους φύλαξης του ΟΑΣΑ κατά την περίοδο 2015-2016, το οποίο αυξήθηκε κατά 172% σε σχέση με το 2014.

«Αναφέρομαι στην ασφάλεια γιατί την κάνουν εταιρίες Security οι οποίες πριν λίγους μήνες είχε πει ο κ. Σπίρτζης ότι είναι πίσω από τους μπαχαλάκηδες που καίνε λεωφορεία. Και τους έδωσε παραπάνω χρήματα; Αυτή η κυβέρνηση είναι ένα ακυβέρνητο πλοίο;», σχολίασε αιχμηρά ο Κ. Χατζηδάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ κατήγγειλε επίσης ότι 22 από τους 67 συρμούς του ΜΕΤΡΟ είναι ακινητοποιημένοι ενώ μόνο σε 26 από τους 62 σταθμούς του ΜΕΤΡΟ λειτουργούν οι μπάρες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πρόσθεσε, δε, πως ενώ το κόστος για τη συντήρηση των λεωφορείων τη διετία 2015 – 2016 μειώθηκε κατά 23% με συνέπεια να κυκλοφορούν λιγότερα στους δρόμους της Αθήνας ταυτοχρόνως αυξήθηκαν κατά 91% οι αμοιβές προς τρίτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ