Αχτσιόγλου: Μέχρι τον Αύγουστο θα έχουμε πληρώσει τις συντάξεις που εκκρεμούν

Σε δηλώσεις της στον Σκαϊ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Αύγουστο να έχει πληρώσει σχεδόν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων συντάξεων, ενώ σημείωσε πως οι εκκρεμείς υποθέσεις κύριων συντάξεων αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε περίπου 80.000, ενώ και η καταβολή επικουρικών έχει ξεμπλοκάρει το τελευταίο δίμηνο. 

Όπως δήλωσε η υπουργός, τα οικονομικά του ΕΦΚΑ έχουν βελτιωθεί και με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατό να γίνουν κάποιες διορθώσεις, ειδικά μετά την λήξη του μνημονίου. Η Έφη Αχτσιόγλου όμως δεν παρέλειψε να τονίσει πως οποιαδήποτε κίνηση αφορά το ασφαλιστικό θα πρέπει να γίνει σε συμφωνία με την Τρόικα ενώ επίσης παραδέχτηκε πως δεν γίνεται να επιστραφούν στους συνταξιούχους οι παρακρατήσεις υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης, εκτός και αν συμφωνήσουν οι θεσμοί. 

Αν και η υπουργός παραδέχτηκε πως ένα μέρος των εργαζομένων πληρώνει δυσανάλογα μεγάλες εισφορές, όπως είπε αυτοί αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό κομμάτι του συνόλου, ενώ αναφερόμενη στο ύψος των εισφορών η Έφη Αχτσιόγλου διέψευσε πως υπάρχουν αυξήσεις, λέγοντας πως το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ