Ευρωπαϊκές “φωτιές” άναψε η Ηλεκτρική Διασύνδεση των Κυκλάδων

Μπορεί ο πρωθυπουργός να παρουσίασε την Ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων εν μέσω χειροκροτημάτων όμως αυτά που δεν είπε εξόργισαν την Ευρωπαϊκή ένωση, ενώ οδήγησαν και την αντιπολίτευση στο να “απασφαλίσει” και να βάλει εναντίον του. 

Αυτό που ενόχλησε τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και τον οδήγησε στο να εκφράσει την δυσαρέσκεια του μέσω twitter, ήταν το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ομιλία του “ξέχασε” να αναφέρει πως το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Μαργαρίτη Σχοινά, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε “λυπηρό” το γεγονός πως “αποσιωπήθηκε” η συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε. της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων.

“Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της Ε.Ε. στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας”, έγραψε.

sxoinas1

Οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα οδήγησαν σε σχολιασμό και από την μεριά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην ανάρτηση του Μ. Σχοινά, απάντησε η Μιράντα Ξαφά, η οποία επιτέθηκε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στην κυβέρνηση λέγοντας: “Ο Πρωθυπουργός απέκρυψε επίσης ότι το έργο ξεκίνησε από την κυβέρνηση Σαμαρά. Σην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε λέγοντας ότι “το έργο δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, ανήκει στον Ελλήνικό λαό!” Φτηνός λαϊκισμός για τους ανίδεους.”

xafa1

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ