Βρετανία: “Αναμενόμενη η κίνηση της Ρωσίας”

Η απόφαση της Μόσχας να προχωρήσει στην απέλαση 23 Βρετανών διπλωματών χαρακτηρίζεται ως αναμενόμενη από το Λονδίνο το οποίο τονίζει: “προτεραιότητα μας να επιστρέψουν στη Βρετανία”

“Αναμέναμε μια τέτοιου είδους απάντηση. Η απάντηση της Ρωσίας δεν αλλάζει τίποτα στα γεγονότα. Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας των δύο ανθρώπων σε βρετανικό έδαφος για την οποία δεν υπάρχει κανένα άλλο συμπέρασμα από το ότι είναι έργο της Ρωσίας”, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας γνωστοποίησε ακόμη επίσης πως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας θα συγκληθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για να εξετάσει τα επόμενα βήματά του. “Η ευθύνη παραμένει στη ρωσική πλευρά να δικαιολογήσει τις ενέργειές της και να συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις της, Δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας να καταστρέψει τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών”, ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ.

“Τα μέτρα είναι πιο σκληρά αλλά άξιζε στους Βρετανούς. Και δεν αποκλείω να ακολουθήσουν και άλλα” δήλωσε, από την πλευρά της Ρωσίας, στο πρακτορείο Interfax, ο Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή).

Σημειώνεται πως η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα απελάσει 23 Βρετανούς διπλωμάτες, έπειτα από αντίστοιχη που έλαβε η Βρετανία την Πέμπτη να απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες μετά την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα, στον Ρώσο πρώην διπλό κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλκαι και της κόρης του Γιούλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ