Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση Σαββίδη

Διπλή προκαταρκτική εξέταση ζητά ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τον Ιβάν Σαββίδη. Η πρώτη αφορά στην άδεια οπλοφορίας του επιχειρηματία και στο πώς, ενώ ο εισαγγελέας έκανε αρνητική γνωμοδότηση, ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης υπέγραψε και έδωσε την έγκριση. Η δεύτερη έχει να κάνει με τη διερεύνηση του γιατί δεν έγινε η σύλληψη εντός του αυτοφώρου. 

Σε ότι αφορά την άδεια οπλοφορίας όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας με έγγραφό του στις 17 Αυγούστου του περασμένου έτους και απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας οπλοφορίας στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι προς τούτο, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά.

Σύμφωνα με το νόμο, για την έγκριση της άδειας οπλοφορίας απαιτείται η θετική εισήγηση του αστυνομικού διευθυντή και ενός ψυχολόγου, ενώ η γνωμάτευση του εισαγγελέα ζητείται μεν, αλλά δεν είναι δεσμευτική. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ