Το ΝΑΤΟ σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου

Νίπτει τας χείρας του το ΝΑΤΟ, στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία. Αυτή η παρομοίωση ταιριάζει, μετά και την συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο τουρκικό πρακτορείο Anadolou.

«Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι’ αυτό την Τουρκία» είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ και τόνισε για στο θέμα των στρατιωτικών ότι «Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία».

Θα πρέπει πάντως να παρατηρήσουμε πως την προσέγγιση Ποντίου Πιλάτου ακολούθησε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και σε άλλα θέματα.

Ερωτηθείς για τα τουρκικά σχέδια για αγορά ρωσικών S-400, ο Γ. Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι αυτό αποτελεί μια «εθνική απόφαση» της Τουρκίας.

«Πρόκειται για μια εθνική απόφαση, την οποία κάθε μέλος, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, για το είδος των στρατιωτικών ικανοτήτων που θέλει να διαθέτει» τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Αυτή είναι μια απόφαση της Τουρκίας. Αυτό που είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ είναι η διαλειτουργικότητα, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζονται τα διάφορα συστήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ