Ανοιχτό Κάλεσμα για Ενοικίαση Καταστημάτων!

Με στόχο η Δημοτική Αγορά Κυψέλης να γίνει το σημείο σύνδεσης μεταξύ όλων των κατοίκων της περιοχής και παράλληλα ένα ενδιαφέρον και καινοτόμο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, που θα προσελκύει επισκέπτες από όλη την Αθήνα, την Ελλάδα και το εξωτερικό καλούμε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες να αποτελέσουν τους νέους ενοίκους των καταστημάτων της αγοράς.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ομάδες ή άτομα που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης του δήμου Αθηναίων ως εμπορική στέγη συμμετέχοντας στην αναβίωση του ιστορικού κτιρίου. Επιχειρήσεις και οργανισμοί που είτε δραστηριοποιούνται ήδη, είτε είναι υπό σύσταση, είτε βρίσκονται σε στάδιο επέκτασης του κύκλου εργασιών τους και θέλουν να είναι οι “κάτοικοι” της Δημοτικής Αγοράς για τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη χρήση των έξι καταστημάτων της Αγοράς, αποτελώντας τηνκαρδιά του εμπορικού πυλώνα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Δεκτές γίνονται προτάσεις που αφορούν καταστήματα εμπορικής δραστηριότητας με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον διασφαλίζοντας παράλληλα ένα βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης – επιχειρήσεις που συνδυάζουν κλασικές επιχειρηματικές ενέργειες με μια πρόταση κοινωνικής καινοτομίας. Η ανοιχτή πρόσκληση διέπεται από τις αρχές που προκύπτουν από τη σύμβαση παραχώρησης της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης από το δήμο στο Impact Hub Athens. 

Για την περαιτέρω ανάπτυξη και υποστήριξη επιχειρηματικών πρακτικών και πρωτοβουλιών που θα στεγαστούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το Impact Hub Athens εξασφάλισε τη συνέργεια του The People’s Trust, Ο εν λόγω οργανισμός θα χορηγήσει κεφάλαιο εκκίνησης ύψους 5.000 ευρώ σε κάθε νέο ένοικο και επιπλέον  δυνατότητα μικροχρηματοδότησης για ποσά έως και 5.000 ευρώ. Το The People’s Trust, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες  μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας υποστήριξη επιχειρηματικής ανάπτυξης και μικροχρηματοδότησης μέχρι το συνολικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Υποβολή αιτήσεων έως και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, τα μεσάνυχτα. Περισσότερες πληροφορίες για τις παροχές, τους όρους και τις προϋποθέσεις εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ