Οι θέσεις εργασίας εξακολουθούν να διαχωρίζονται σύμφωνα με το φύλο

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat και με την ευκαιρία της αυριανής ημέρας της γυναίκας, αποκαλύπτεται πως εξακολουθεί να παίζει σημασία το φύλο στον διαμοιρασμό των εργασιών και πως ακόμα οι θέσεις εργασίας εξακολουθούν να διαχωρίζονται ανάλογα με το φύλο του εργαζόμενου. 

Έτσι, όπως δείχνει και η έκθεση της Eurostat, οι γυναίκες είναι περισσότερες σε επαγγέλματα προσωπικής φροντίδας,καθαρισμού και διδασκαλίας στην ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα στα πιο συνηθισμένα επαγγέλματα που καλύπτουν το 76% των απασχολούμενων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016, τα μεγαλύτερα ποσοστά γυναικείας εργασίας  καταγράφονται σε επαγγέλματα που σχετίζονται με προσωπική φροντίδα (89%), υπηρεσίες καθαρισμού (84%), υπαλλήλους γραφείου (80%), τεχνικούς υγείας (78%) και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (71%).

Αντίθετα οι άντρες κυριαρχούν στις χειρωνακτικές εργασίες, τις μεταφορές, τις κατασκευές τη βιομηχανία αλλά και τις επιστήμες. Πιο συγκεκριμένα οι άντρες υπερεκπροσωπούνται μεταξύ των εργασιών κατασκευών (97%), οδηγών και χειριστών μηχανημάτων (96%), βιομηχανικών εργατών (96%), τεχνικών επιστημόνων και μηχανικών (83%) και πολιτικών μηχανικών και εργοδηγών (74%).

IMG 1 Women Day 2018

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ