120 δόσεις για όλους τους επαγγελματίες και αλλαγές στο νόμο Κατσέλη

Την αύξηση του ορίου οφειλών των 50.000 ευρώ προς την Εφορία και τον ΕΦΚΑ για την υπαγωγή των επαγγελματιών στη ρύθμιση των 120 δόσεων, ανακοίνωσε ότι θα διαπραγματευθεί με τους δανειστές ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Παράλληλα δήλωσε πως στόχος είναι η επέκταση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας το επόμενο διάστημα ώστε να καλύψει επιχειρήσεις με χρέη και κάτω των 20.000 ευρώ. Έτσι θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο και κάθε είδους επιχείρηση να ρυθμίζονται οι οφειλές, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται, χωρίς τις δεσμεύσεις που υπάρχουν σήμερα.

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός θα επιτρέψει στους οφειλέτες να εξοφλούν τα χρέη τους σύμφωνα με την ικανότητα αποπληρωμής και την πραγματική αξία της περιουσίας τους. Σύμφωνα με τον Φώτη Κουρμούση περισσότεροι από 15.500 ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες άρχισαν να καταχωρίζουν αίτηση υπαγωγής ενώ στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι να ενταχθούν.

Όσον αφορά στα χρέη των νοικοκυριών και συγκεκριμένα τον νόμο Κατσέλη ο οποίος παύει να ισχύει το 2018, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους δεσμεύτηκε ότι θαα βρεθούν τα αναγκαία εργαλεία αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους έως ότου να προκύψει μια πιο ικανοποιητική λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ