Σεμινάρια Ναυτιλίας για Δικηγόρους και Οικονομικά Στελέχη τον Μάρτιο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Δύο νέα σεμινάρια για νομικούς και οικονομικά στελέχη που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τη Ναυτιλία προσφέρονται από την Ελληνοαμερικανική Ένωση στις αρχές Μαρτίου.

Εισαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο των Συμβάσεων, 1-2 Μαρτίου 2018

Όλες σχεδόν οι συμβάσεις του ναυτιλιακού κλάδου διέπονται από το Αγγλικό δίκαιο και ο τρόπος επίλυσης των τυχόν διαφορών σχεδόν πάντα καθορίζεται από διατάξεις του Αγγλικού δικαίου. Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει τα βασικά θέματα του Αγγλικού δικαίου των συμβάσεων, τη δομή των συμβάσεων αυτών καθώς και τις γενικές αρχές δικαίου που διέπουν την διαπραγμάτευση, ισχύ και λύση τους. Το 8ωρο σεμινάριο παρουσιάζει τα βασικά θέματα του Αγγλικού δικαίου των συμβάσεων, την δομή των συμβάσεων αυτών καθώς και τις γενικές αρχές δικαίου που διέπουν την διαπραγμάτευση, ισχύ και λύση τους. Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτικά παραδείγματα και εξέταση όρων αυθεντικών συμβάσεων Αγγλικού δικαίου.

Παραδοσιακές και Εναλλακτικές Μορφές Χρηματοδότησης  της Ναυτιλίας, 8-9 Μαρτίου 2018

Το 8ωρο πρόγραμμα αναλύει τις παραδοσιακές μορφές και τύπους χρηματοδότησης μέσω τραπεζών, αλλά και νέα προϊόντα και μεθόδους. Απευθύνεται σε έμπειρα στελέχη ναυτιλιακών εταιριών, τραπεζικά και οικονομικά στελέχη που ασχολούνται με τον κλάδο της ναυτιλίας. Με την ολοκλήρωση του οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να διακρίνουν την πιο κατάλληλη μορφή χρηματοδότησης ανάλογα με την περίπτωση και τις συνθήκες, θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των διαφόρων μεθόδων αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων και της “πραγματικής” αξίας των Πλοίων και θα γνωρίζουν μεθόδους αντιστάθμισης κινδύνων λόγω μεταβλητότητας των αγορών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλ. 2103680006 ή 2103680056, ή να στείλουν μήνυμα στη διεύθυνση: [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ