Πτώση 700 μονάδων “βλέπουν” οι αναλυτές με το άνοιγμα της Wall Street!

Σε λιγότερο από μια ώρα θα ξεκινήσει η συνεδρίαση στην Wall Street και οι αναλυτές προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις και να προβλέψουν το πως θα κινηθεί η αμερικανική αγορά μετά τις συνεχόμενες πιέσεις. 

Σύμφωνα με το CNBC, το άνοιγμα δεν προβλέπεται καθόλου καλό, με τον Dow Jones να αντιμετωπίζει μια πτώση η οποία μπορεί να φτάσει και τις 700 μονάδες. 

wall street opening

Σύμφωνα με το CNBC, η πτώση στην αγορά των futures κατά 313 μονάδες, δείχνει μια ενδεχόμενη πτώση του Dow Jones που μπορεί να φτάσει και τις 700 μονάδες, με το άνοιγμα. 

Η πτώση των futures ακολούθησε την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ πως οι εισαγωγές στη χώρα μόνο τον Δεκέμβριο ήταν 53,1 δισ. δολάρια περισσότερες από τις εξαγωγές, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης το 5,3%, παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο έλλειμμα από το 2008.

Τα στοιχεία επίσης έδειξαν πως στην εμπορική “μάχη” με την Κίνα το 2017, οι ΗΠΑ ήταν ο μεγάλος χαμένος, με την διαφορά μεταξύ των δύο χωρών να ανέρχεται στα 375 δισ. δολάρια, παρά την προσπάθεια του Ντ. Τραμπ να δείξει ήταν στα πλαίσια της καμπάνιας του “Πρώτα η Αμερική”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ