Υψηλό 19 μηνών για τους μισθούς … στην Βρετανία

Οι μισθοί στην Βρετανία έχουν φτάσει το υψηλότερο επίπεδο τους εδώ και 19 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Βρετανικού site εύρεσης εργασίας Adzuna, υποδηλώνοντας πως η βρετανική αγορά εργασίας βγαίνει από το στάδιο της νωθρότητας και αλλάζει δυναμική. 

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος μισθός κατά την διάρκεια του 2017, ανέβηκε στις 32.940 λίρες το χρόνο, παρουσιάζοντας αύξηση 1,9%, ενώ μόνο στην περιοχή του Λονδίνου, η αύξηση έφτασε το 3,4%. Η αύξηση των μισθών έχει αντίκρισμα στην μείωση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας, οι οποίες μειώθηκαν, καθώς υπήρξαν 1,1 εκατ. θέσεις μειωμένες κατά 8,5% σε διάστημα 6 μηνών. 

Τις μεγαλύτερες περικοπές έχουν τα μισθολόγια στο δημόσιο, με τον μέσο μισθό να χάνει 7,3% μέσα στο 2017 και να διαμορφώνεται στις 26.233 λίρες το χρόνο. 

“Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε πολλές κενές θέσεις εργασίας και μειωμένους μισθούς, όμως έχει αρχίσει να αλλάζει αυτή τη τάση” δήλωσε ο Doug Monro συνιδρυτής της Adzuna, “έχουμε δει και στο παρελθόν τους μισθούς να ανεβαίνουν, όμως ήταν σπασμωδικές αντιδράσεις της αγοράς. Αυτή τη φορά δείχνει πως η αύξηση αυτή έχει σταθερές βάσεις και ‘λογική’ ανάπτυξη, που αξίζει την προσοχή μας. 

Δυστυχώς αυτοί που ήδη εργάζονται θα αργήσουν να δουν τις ανάλογες αυξήσεις στο μισθό τους, όμως οι αυξήσεις θα έρθουν στην ώρα τους. Περιμένουμε επίσης να δούμε μια έντονη κινητικότητα των ήδη εργαζόμενων ανάμεσα στις εταιρείες, για να εκμεταλλευτούν τα νέα μισθολόγια”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ