Οι ακρίδες απειλούν το Μουντιάλ της Ρωσίας!

Οι ποδοσφαιρόφιλοι σε όλο τον κόσμο περιμένουν με ανυπομονησία το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν και θα γίνει η σέντρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας. 

Οι Ρώσοι διοργανωτές έχουν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να τα έχουν όλα έτοιμα και να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν. Όμως όσο προετοιμασμένοι μπορεί να είναι για να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως η τρομοκρατία ή οι δυσμενείς συνθήκες, υπάρχει ένα πρόβλημα που μπορεί να αποδειχτεί ακόμα μεγαλύτερο. Και αυτό είναι οι ακρίδες

Ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας παραδέχτηκε πως η μεγαλύτερη απειλή που μπορεί να παρουσιαστεί εν όψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι τα σμήνη ακρίδων που υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να κάνουν επίθεση στα γήπεδα και να καταστρέψουν το χορτάρι. “Κατά κάποιο τρόπο, άλλοτε με μεγάλη επιτυχία κι άλλοτε με μικρότερη, έχουμε μάθει να αντιμετωπίζει τις επιδρομές τους, ωστόσο φοβάμαι ότι φέτος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα διεθνές σκάνδαλο το οποίο θα οφείλεται στις ακρίδες!”, δήλωσε ο Πιότρ Τσεχμαριόφ, υπεύθυνος του τομέα προστασίας ων φυτών στο Υπουργείο Γεωργίας.

“Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην ‘ατιμαστούμε’ ως έθνος ενώπιον της παγκόσμιας κοινότητας. Οι ακρίδες αρέσκονται να… επισκέπτονται μέρη όπου υπάρχει πολύ πράσινο και τα ποδοσφαιρικά γήπεδο είναι πολύ ελκυστικά” συμπλήρωσε ο Ρώσος υπεύθυνος. Μάλιστα η πόλη του Βόλβογκραντ, η οποία είναι μια από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, έχει προϊστορία στο πρόβλημα με τις ακρίδες, καθώς κάθε χρόνο εμφανίζονται αντίστοιχα προβλήματα.

Το 2015 είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη επίθεση ακρίδων τα τελευταία 30 χρόνια, οι οποίες κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των καλλιεργειών και οδήγησαν την κυβέρνηση της Ρωσίας να κηρύξει την νότια Ρωσία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ