Ομάδα στο MLS απέκτησε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με “έκπτωση” 75%

Την δική του ομάδα στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (MLS), στο Μαϊάμι, απέκτησε ο πρώην άσος του ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος μεταξύ άλλων αγωνίστηκε, πριν από περίπου 10 χρόνια, στο αμερικανικό ποδόσφαιρο.

Με τον τρόπο αυτό ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κάνει πράξη ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του για το οποίο “παλεύει” τα τελευταία χρόνια. “Υπήρξε μία διαδικασία, ήταν επώδυνη κάποιες φορές. Νομίζω ότι το γεγονός ότι πήρε τόσο πολύ, τέσσερα χρόνια, στην πραγματικότητα λειτούργησε θετικά. Στο διάστημα αυτό κατάφερα να αναπτύξω μία βαθύτερη κατανόηση για την πόλη και τους οπαδούς της. Πάντα πίστευα σε αυτό το project. Γι’ αυτό και δεν το έβαλα ποτέ κάτω. Ήξερα ότι το Μαϊάμι ήταν η πόλη, ήξερα ότι αυτό θα ήταν ξεχωριστό. Υπήρξαν πολλά εμπόδια. Είμαι επίμονος άνθρωπος και δε μου αρέσει να χάνω“, ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Με μεγάλη υπερηφάνεια καλωσορίζουμε το Μαϊάμι στο MLS. Ξέρουμε ότι οι κατάλληλοι άνθρωποι είναι στις θέσεις τους και η ώρα είναι η σωστή για να γίνει το Μαϊάμι μία μεγάλη πόλη του MLS. Αυτή η ιδιοκτησία έχει δεσμευθεί να φέρει στο Μαϊάμι την κορυφαίου επιπέδου ποδοσφαιρική ομάδα, το γήπεδο και την οπαδική εμπειρία που πραγματικά της αξίζει“, δήλωσε ο κομισάριος του αμερικανικού πρωταθλήματος, Ντον Γκάρμπε.

david-beckham_galaxy_001_980x620

Οικονομικά δεδομένα

Αν και το πλήρες οικονομικό πλάνο δεν έχει γίνει γνωστό, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, για τα δικαιώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας που θα δημιουργήσει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα πληρώσει περίπου 25 εκατ. δολάρια, ποσό κατά 75% χαμηλότερα από τα 100 εκατ. δολάρια που πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες της Λος Άντζελες FC για να πάρουν τη δική τους άδεια πέρυσι.

Η “έκπτωση” αυτή συνδέεται με την ειδική συμφωνία που είχε υπογράψει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ το 2007, στο πλαίσιο της “μετακόμισής” του στους Λος Άντζελες Γκάλαξι και το MLS, του έδινε το δικαίωμα να δημιουργήσει μία δική του ομάδα με μειωμένο κόστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ