Πιερ Μοσκοβισί: “Η Ελλάδα γίνεται μια κανονική χώρα στην Ευρωζώνη”

Σε καλό κλίμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί στο Νταβός της Ελβετίας. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Κριστίν Λαγκάρντ η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. 

Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πιερ Μοσκοβισί, οι δύο άνδρες, επεσήμαναν την ανάγκη να εργαστούν όλες οι πλευρές, από κοινού, για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο, ενώ θετικά σχολιάστηκε η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εγκαίρως. Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες, επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα έχει περάσει σε μία νέα φάση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, που εκφράζεται και στις τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Τσίπρας και Μοσκοβισί ανέφεραν πως οι κύριοι στόχοι για την Ελλάδα είναι να επιστρέψει στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού εξαμήνου – european semester, να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους και να καθοριστούν τα τελευταία βήματα πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές και, τέλος, να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

“Προετοιμαζόμαστε για την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, ώστε η Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα στην Ευρωζώνη, με ισχυρή στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόλησης”, ανέφερε σχετικά ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, μετά από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. “Η συνάντησή, στο Νταβός της Ελβετίας, διεξήχθη μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης”, συμπλήρωσε ο κ. Μοσκοβισί, σε ανάρτησή του στο Twitter.

“Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και οι αποδόσεις των ομολόγων, αντικατοπτρίζουν τη νέα εποχή στην οποία εισήλθε η ελληνική οικονομία”, ανέφερε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, επίσης μέσω Twitter.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Αλέξης Τσίπρας ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ