K. Λαγκάρντ: “Κοινή δράση για μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας”

Μετά την συνάντηση της με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Νταβός, η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε στην από κοινού προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, κάτι που φανερώνουν οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα διεθνή μέσα αλλά και σε αυτή που ανάρτησε ο σιδηρά κυρία του ΔΝΤ στον λογαριασμό της στο Twitter. 

lagarde tsipras davos

“Συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και του έδωσα συγχαρητήρια για την πορεία των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Συμφωνήσαμε να εργαστούμε από κοινού προς την κατεύθυνση των κοινών στόχων της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και της εξασφάλισης της ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους, που είναι ουσιώδης για την βιώσιμη ανάπτυξη”, αναφέρει στην ανάρτηση της η Κρ. Λαγκάρντ.

Και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει την προηγούμενη φορά που είχαν συναντηθεί, τον περασμένο Οκτώβριο στην Ουάσιγκτον, πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη για την επιτυχή έξοδο από τα προγράμματα στήριξης της χώρας και την επιστροφή της σε βιώσιμη ανάπτυξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ