Ο Τραμπ θα “δώσει απαντήσεις” στο Νταβός!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ αναμένεται σήμερα στο Νταβός της Ελβετίας κι εκεί αναμένεται να φορέσει το αυτάρεσκο χαμόγελο του και να απευθυνθεί στον κόσμο λέγοντας “Κύριοι, εγώ σας τα έλεγα”

Ο λόγος για αυτή την στάση του Αμερικανού προέδρου, θα είναι οι εκτιμήσεις που είχαν γίνει συμμετέχοντες του προηγούμενου Οικονομικού Φόρουμ το 2017, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η ρητορική του Trump υπέρ του προστατευτισμού, θα οδηγούσε σε υποτονική οικονομική ανάπτυξη και σε μηδαμινά κέρδη από τη χρηματιστηριακή αγορά. Όμως αυτό όχι μόνο δεν συνέβη, αλλά σήμερα η αμερικανική αγορά βλέπει μια απο τις μεγαλύτερες αναπτύξεις που είχε δει ποτέ. Και αυτό ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα το αφήσει ασχολίαστο. 

“Θα μεταβώ σύντομα στο Νταβός στην Ελβετία για να πω στον κόσμο πόσο μεγάλη είναι η Αμερική και πόσο καλά τα πάει. Η οικονομία μας τώρα ανθεί και με όλα όσα κάνω θα πηγαίνει όλο και καλύτερα… Η χώρα μας επιτέλους ΚΕΡΔΙΖΕΙ ξανά”, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ένα άλλο θέμα στο οποίο θα επικεντρωθεί στην ομιλία του ο Ντ. Τραμπ είναι οι επιπτώσεις από το “Η Αμερική πρώτα” και πως αυτό έχει υλοποιηθεί ένα χρόνο μετά την είσοδο του στον Λευκό Οίκο. Ήδη μέσω των συμβούλων του έχει ξεκινήσει να αναφέρεται πως το συγκεκριμένο σύνθημα, δεν σημαίνει πως οι ΗΠΑ είναι μια εσωστρεφής υπερδύναμη, αλλά ότι το “Η Αμερική πρώτα” μπορεί να συνυπάρχει μα την παγκοσμιοποίηση. 

“Πηγαίνουμε στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός για να πούμε στον κόσμο ότι η Αμερική είναι ανοικτή στις επιχειρήσεις”, είχε δηλώσει την Τρίτη από την πλευρά του ο Γκάρι Κον, σύμβουλος επί των οικονομικών του Τραμπ. “Η Αμερική πρώτα δεν σημαίνει ότι η Αμερική είναι μόνη της”, πρόσθεσε ο Κον, που συνοδεύει τον Αμερικανό πρόεδρο. “Όταν αναπτυσσόμαστε εμείς, αναπτύσσεται ο κόσμος. Όταν ο κόσμος αναπτύσσεται, αναπτυσσόμαστε εμείς. Είμαστε μέρος του και είμαστε μέρος μιας παγκόσμιας οικονομίας. Και ο πρόεδρος το πιστεύει αυτό”, τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ