Ρέγκλινγκ: Σε επιτήρηση μετά το πρόγραμμα η Ελλάδα, δεν υπάρχει “καθαρή έξοδος”

Σε συνέχεια των δηλώσεων του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ότι “Η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, η διαδικασία κύλησε πιο ομαλά απ’ ό,τι αναμενόταν και οι αγορές το αναγνώρισαν αυτό. Όλοι ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο”, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ κατέρριψε τους ισχυρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης περί “καθαρής εξόδου” από το πρόγραμμα. 

Ο Κλ. Ρέγκλινγκ ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά στη σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές της, μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, το καλοκαίρι του 2018 και υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα βρίσκεται «υπό επιτήρηση» μετά το τέλος των Μνημονίων, τον Αύγουστο του 2018 και επισημαίνει ότι η χώρα μας έχει λάβει μέχρι σήμερα τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα.

Ο επικεφαλής του ESM δεν παίρνει, ωστόσο, σαφή θέση για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, αν και παραδέχεται ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα υπήρξαν ευνοϊκές, όσον αφορά στις αγορές. 
«Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα» υπογραμμίζει, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο και συνδέοντας τις μεταρρυθμίσεις με τις αποφάσεις που ενδεχομένως θα ληφθούν για την ελάφρυνση του χρέους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ