ΕΑΕΕ: Αποζημιώσεις 12,3 εκατ. ευρώ για τις ζημιές στη Δυτική Αττική

Η ΕΑΕΕ ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων που προέκυψαν από ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις-πλημμύρα) που επικράτησαν στην Δυτική Αττική και ιδιαιτέρως στην περιοχή της Μάνδρας στις 15 Νοεμβρίου 2017. 

Στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή της πρώτης εκτίμησης των ζημιών(σε πλήθος και σε ποσό) των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων, που είχαν αναγγελθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη, εξ’ αιτίας του συγκεκριμένου φαινομένου. Ειδικότερα, η έρευνα περιέλαβε τον γεωγραφικό προσδιορισμό των ασφαλισμένων ζημιών (σε επίπεδο περιοχής) καθώς και την κατηγοριοποίησή τους σε κατοικίες, εμπορικούς κινδύνους και βιομηχανικούς κινδύνους. Στην έρευνα συμμετείχαν 27 ασφαλιστικές επιχειρήσεων – μέλη οι οποίες εκτιμάται ότι αθροίζουν το 99% της παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλίσεων περιουσίας. Η πρώτη εκτίμηση των ανωτέρω επιχειρήσεων για αποζημίωση του συγκεκριμένου περιστατικού επί ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων ανέρχεται συνολικά σε 12,3 εκατ. €. 

Α. Ασφαλίσεις Περιουσίας Α.1.

Συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων Εξ΄ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις 177 ζημιές επί των ασφαλίσεων περιουσίας με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 11,6 εκατ. €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τα 65.833€. 

Συγκεκριμένα:

1

Α.2. Ανάλυση ανά περιοχή

Η μεγαλύτερη γεωγραφική συγκέντρωση των ζημιών περιουσίας καταγράφεται στην περιοχή της Μάνδρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα. 

Συγκεκριμένα:

2

3

4

Β. Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων

Ως προς τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις της έρευνας 149 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 651 χιλιάδων €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τα 4.370€.

Συγκεκριμένα:

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ