Στον “πάγο” οι σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν. Αναστέλλει την στρατιωτική βοήθεια ο Ντ. Τραμπ

Τέλος στην στρατιωτική βοήθεια αξίας 255 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Πακιστάν έθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε σε χθεσινό του twwet, ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφάσισε να αναστείλει τη χορήγηση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Πακιστάν, καθώς το Ισλαμαμπάντ δεν τηρεί το δικό του μέρος της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα στο tweet του, ο Ντ. Τραμπ έγραψε ότι οι ΗΠΑ έχουν δώσει δεκάδες “δισεκατομμύρια δολάρια” ως βοήθεια στο Πακιστάν, αλλά το Ισλαμαμπάντ δεν έχει συμβάλει όσο όφειλε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε τρομοκράτες που δρουν στο Αφγανιστάν.

1Τις προθέσεις του Αμερικανού Προέδρου επιβεβαίωσε και o Αμερικανός αξιωματούχος, αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφαλείας στο επιτελείο του Τραμπ.
Συγκεκριμένα ανέφερε: “Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να δώσουν τα 255 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπονταν να δαπανηθούν το (οικονομικό έτος) 2016 για τη χρηματοδότηση των ένοπλων δυνάμεων του Πακιστάν αυτή τη στιγμή (…). Ο πρόεδρος (Τραμπ) κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ περιμένουν από το Πακιστάν να αναλάβει αποφασιστική δράση εναντίον των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών στο έδαφός του, και ότι είναι οι ενέργειες του Πακιστάν για την υποστήριξη της Στρατηγικής για τη Νότια Ασία που θα καθορίσουν τελικά την τροχιά της σχέσης μας, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής στρατιωτικής βοήθειας”.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο Τραμπ θα συνεχίσει να αξιολογεί το επίπεδο της συνεργασίας που προσφέρει το Πακιστάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ