Σε “ελεύθερη πτώση” η τιμή του Bitcoin

Μετά από ένα σερί ανοδικής πορείας το πλέον δημοφιλέστερο κρυπτονόμσμα bitcoin όχι μόνο σταμάτησε να αυξάνει την αξία του, που έφτασε μέχρι τις 21 χιλιάδες τον Νοέμβριο, αλλά ξεκίνησε και τη κάθοδο.

Τις τελευταίες μέρες το κρυπτονόμισμα Bitcoin έχει επιστρέψει σε πτωτική τροχιά καθώς αυξάνονται οι παράγοντες πίεσης για το ψηφιακό νόμισμα, με την τελευταία εξέλιξη που έχει πυροδοτήσει τις ανησυχίες των επενδυτών, να έρχεται τώρα από τη Νότια Κορέα. 

Συγκεκριμένα, το Bitcoin έπεσε κατά 12%, κινούμενο κοντά στα 14.000 δολάρια, από τότε που η Νότια Κορέα γνωστοποίησε ότι εξετάζει διάφορες εναλλακτικές, προκειμένου να αναχαιτίσει τη φρενίτιδα κερδοσκοπισμού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το κλείσιμο ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.

Μάλιστα μετά από δεύτερη επίθεση χάκερ που δέχτηκε, το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας Youbit ανακοίνωσε την παύση της λειτουργίας του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρμόδιες Αρχές της Σιγκαπούρης προειδοποίησαν ότι οι αγοραστές Bitcoin θα μπορούσαν να χάσουν όλα τους τα χρήματα, μπαίνοντας στο κλαμπ εκείνων που εκφράζουν τις ενστάσεις τους για τη μανία γύρω από το Bitcoin, το οποίο έχει σημειώσει “άλμα” 1.300% φέτος. 

Πλέον, το Bitcoin βρίσκεται 28% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά που άγγιξε πριν από σχεδόν μία εβδομάδα. Ο “κατήφορος” του Bitcoin έχει ξεκινήσει, πάντως, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ την περασμένη Παρασκευή έφτασε να χάνει έως και 30% της αξίας του στη διάρκεια της ημέρας, γνωρίζοντας δηλαδή το μεγαλύτερο sell-off από το 2015. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ