Mοσκοβισί: Μην γίνει φορολογικός παράδεισος το Ην. Βασίλειο, μετά το brexit

Σχολιάζοντας την μελλοντική εμπορική σχέση του Ηνωμένο Βασίλειο με την Ε.Ε, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε πως υπάρχουν ακόμη αρκετά βήματα προτού φτάσουμε σε μια τελική συμφωνία.

Μάλιστα προειδοποίησε πως τo Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επιτύχει ποτέ μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν εκμεταλλευτεί το Brexit για να γίνει ένας φορολογικός παράδεισος για τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η Guardian, ο Π. Μοσκοβισί προειδοποίησε ακόμα πως η νήσος Τζέρσεϊ μπορεί να βρεθεί στη “μαύρη λίστα” της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν δεν συμμορφωθεί με τα κριτήρια του μπλοκ για την ανταλλαγή πληροφοριών.

“Θα ελέγξουμε και αν οι δεσμεύσεις τους δεν είναι σοβαρές θα τους βάλουμε στην μαύρη λίστα σε έξι μήνες” σημείωσε. “Στη συνέχεια θα αλλάζουμε τη λίστα μια φορά το χρόνο” πρόσθεσε.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να πιστεύει πως εκτός Ε.Ε. μπορεί να μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο. Όταν θα διαπραγματευτούμε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει να συμπεριλάβουμε στις διαπραγματεύσεις και την ανάγκη να τηρηθεί η συμφωνία του ΟΟΣΑ για την ανταλλαγή πληροφοριών, υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ