Το Star Wars σώζει τις εντυπώσεις στο Box Office με 450 εκατ. δολάρια άνοιγμα

Το Star Wars: The Last Jedi έσωσε το καταβαραθρωμένο γόητρο του Αμερικανικού Box Office, με έσοδα 450 εκατ. δολάρια σε όλο τον κόσμο τις τρεις πρώτες μέρες προβολής του. 

Η βιομηχανία του Hollywood δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της, καθώς δέχεται απανωτά πλήγματα τόσο από τις streaming υπηρεσίες όσο και από την πειρατεία. Και μπορεί η πειρατεία να είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει εδώ, όμως το μεγάλο χτύπημα το έχει δεχτεί από το streaming. 

Με τόσες ποιοτικές και ακριβές παραγωγές από την καλωδιακή/συνδρομητική streaming τηλεόραση και με την εξέλιξη της τεχνολογίας σε οικιακό ήχο και εικόνα, πολύ δύσκολα θα απαρνηθεί ο καταναλωτής την άνεση του καναπέ του και την ευελιξία του χρόνου που του προσφέρει η τεχνολογία για να πάει στον κινηματογράφο. Αν μπει στην εξίσωση και η μεγάλη ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών, είναι προφανές πως ο κινηματογράφος προσφέρεται μόνο πια για μεγάλες παραγωγές. 

Έτσι δεν είναι παράξενο που η τελευταία ταινία της σειράς Star Wars: The Last Jedi έκλεισε το πρώτο σημαντικό τριήμερο προβολής της με νούμερα που θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές των blockbuster εποχών, επιτυγχάνοντας 450 εκατ. δολάρια παγκοσμίως, με τα 220 εκατ. να προέρχονται από την αγορά των ΗΠΑ, στις οποίες πέτυχαν το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών, με το Star Wars The First Awakens να είναι ακόμα σταθερά πρώτο με 248 εκατ. δολάρια. 

Ενδεικτικό της πορείας του Αμερικανικού Box Office, είναι ότι με εξαίρεση το Star Wars, η δεύτερη ταινία του τριημέρου ήταν το Ferdinard, μια ταινία κινουμένων σχεδίων η οποία έκλεισε στα 13,3 εκατ. δολάρια. Για την ιστορία, οι υπόλοιπες ταινίες του Αμερικανικού Box Office που συμπλήρωσαν την πεντάδα, είναι οι κινουμένων σχεδίων Coco της Pixar  με 10 εκατ. δολάρια, η Wonder με την Julia Roberts με 5,4 εκατ. δολάρια και πέμπτη η ταινία της DC Films Justice League με 4,2 εκατ. δολάρια. 

Η Disney φυσικά δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία της σειράς Star Wars και όλης της φρενίτιδας που δημιουργεί όλα αυτά τα χρόνια η δημιουργία του George Lucas και ανακοίνωσε πως ετοιμάζει τουλάχιστον άλλες 5 ταινίες, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ