Η Google αποκαλύπτει: Αυτά έψαχνε ο πλανήτης το 2017!

Το 2017 φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και σιγά σιγά θα αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερες λίστες με περίεργα, πρωτοποριακά, ανεξήγητα ή ότι άλλο τράβηξε την προσοχή του κόσμου στην χρονιά που πέρασε.

Από τη συνήθεια αυτή δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει η Google, η οποία άλλωστε δέχεται καθημερινά δισεκατομμύρια απαιτήσεις χρηστών, οι οποίοι αναζητούν από τα πιο συνηθισμένα έως τα πιο περίεργα πράγματα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Ως συνήθως τα αποτελέσματα είναι συναρπαστικά καθώς προβάλουν τον αντίκτυπο που είχαν τα κυριότερα γεγονότα και πρόσωπα της χρονιάς. 

Κορυφαίες 10 αναζητήσεις για το 2017

  1. Τυφώνας Ίρμα
  2. iPhone 8
  3. iPhone x
  4. Matt Lauer
  5. Meghan Markle
  6. 13 Reasons Why
  7. Tom Petty
  8. Fidget Spinner
  9. Chester Bennington
  10. India National Cricket Team

Η καταστροφή που άφησε πίσω του ο τυφώνας Ίρμα, τον έφερε στην πρώτη θέση των αναζητήσεων, ενώ η Apple καταλαμβάνει την δεύτερη και τρίτη θέση. Αν και είναι λίγο έκπληξη να βλέπουμε την Apple σε αυτές τις θέσεις, η επερχόμενη έλευση του επετειακού της μοντέλου, η αμφιβολία για το τελικό του όνομα αλλά και η ανακοίνωση που έγινε τον Σεπτέμβριο ”φούντωσαν” το ενδιαφέρον του διαδικτύου. 

Στην τέταρτη θέση ο πρώην παρουσιαστής Matt Lauer, ενώ η Meghan Markle βρέθηκε στην πέμπτη θέση μετά την αναγγελία των αρραβώνων της με τον πρίγκηπα Harry. Στην έκτη θέση ακολουθεί το διάσημο show του Netflix, 13 reasons why και στην έβδομη ο rock star Tom Petty που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο. 

Τα fidget spinner που κατέκλυσαν τον κόσμο στις αρχές του χρόνου εμφανίζονται στην όγδοη θέση και οι Chester Bennington και η Εθνική ομάδα Κρίκετ της Ινδίας στις δύο τελευταίες. 

Κορυφαίες 10 αναζητήσεις για το 2017, τεχνολογία / smartphones

  1. iPhone 8
  2. iPhone x
  3. Nintendo Switch
  4. Samsung Galaxy S8
  5. XNOX One X
  6. Nokia 3310
  7. Razer Phone
  8. Oppo F5
  9. OnePlus 5
  10. Nokia 6

Η Apple κυριαρχεί στις δύο πρώτες θέσεις, κάτι λογικό με την παρουσία της και στις θέσεις δύο και τρία στη γενική κατάταξη, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η παρουσία της Nintendo στην τρίτη θέση, κάτι που δείχνει πως η παραδοσιακή εταιρεία video games είναι ακόμα πολύ δυνατή στην αγορά. Η Samsung αν και κυκλοφόρησε το S8 στις αρχές του έτους, δείχνει μια ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική και το γεγονός ότι ακόμα και 9 μήνες μετά την κυκλοφορία του, βρίσκεται τόσο ψηλά στη λίστα, μόνο χαμόγελα μπορεί να προκαλεί στην εταιρεία. 

Η ταυτόχρονη παρουσία της Nokia στην έκτη και την δέκατη θέση, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το επαναλανσάρισμα της θρυλικής εταιρείας, με το 3310 ειδικά να αποτελεί την μεγαλύτερη από τις δύο. Η Razer έπιασε την έβδομη θέση με το πρώτο τηλέφωνο που κυκλοφόρησε ποτέ και αυτό δίνει ιδιαίτερο θάρρος στην νέα της προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα λέει πολλά για δυναμική της εταιρείας. Οι θέσεις οκτώ και εννιά για τις Oppo και OnePlus αντίστοιχα, σηματοδοτούν την αρχή μιας έντονης προσπάθειας από τις δύο εταιρείες, ειδικά για την Oppo που αν και δεν είναι καινούργια, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να φύγει από τα πλαίσια της Κινέζικης αγοράς. 

Κορυφαίες 10 αναζητήσεις για το 2017, ειδήσεις / νέα

  1. Τυφώνας Ίρμα
  2. Bitcoin
  3. Επίθεση στο Λας Βέγκας
  4. Βόρεια Κορέα
  5. Έκλειψη Ηλίου
  6. Τυφώνας Χάρβεϊ
  7. Μαντσεστερ
  8. Τυφώνας Χοσέ
  9. Τυφώνας Μαρία
  10. Καμηλοπάρδαλη April

Κορυφαίες 10 αναζητήσεις για το 2017, πως να…

Η κατηγορία ”πως να..” συνήθως προσφέρει τα πιο απολαυστικά αποτελέσματα, αφού μερικές φορές οι αναζητήσεις των χρηστών σχετικά με το ”πως να.. ” είναι ασυνήθιστες

  1. Πως να φτιάξω γλίτσα
  2. Πως να φτιάξω γυαλιά για την έκλειψη ηλίου
  3. Πως να αγοράσω bitcoin
  4. Πως να παρακολουθήσω την αναμέτρηση Mayweather Vs Mcgregor
  5. Πως να φτιάξω fidget spinner
  6. Πως να παρακολουθήσω την έκλειψη ηλίου
  7. Πως να ”παγώσω” το τραπεζικό υπόλοιπο
  8. Πως να παίξω Powerball
  9. Πως να καταγράψω την οθόνη
  10. Πως να χάσω γρήγορα λίπος από την κοιλιά

Σε ότι αφορά την Ελλάδα οι αναζητήσεις είχαν αρκετά τοπικό χρώμα με το Survivor φυσικά να κυριαρχεί.

Κορυφαίες 10 Ελληνικές αναζητήσεις για το 2017

  1. Survivor
  2. Κοινωνικό Μέρισμα
  3. Eurovision
  4. Nomads
  5. Ζωή Λάσκαρη
  6. Eurobasket
  7. Στάθης Ψάλτης
  8. Despacito
  9. My style rocks
  10. iPhone 8

To Survivor βρίσκεται ”δικαιωματικά” στην κορυφή της λίστας, αφού μέχρι το τέλος του ήταν το πιο καυτό θέμα συζήτησης σε όλη τη χώρα. Οι περιπέτειες των Μαχητών ενάντια στους Διάσημους, το έφεραν στην κορυφή της λίστας, με τους πιο γνωστούς παίκτες του παιχνιδιού να κρατάνε και τις 4 θέσεις στις κορυφαίες αναζητήσεις διασημοτήτων. 

Το κοινωνικό μέρισμα και οι αιτήσεις του το έφεραν στην δεύτερη θέση, κάτι αξιοσημείωτο αν σκεφτεί κανείς το μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Η Eurovision έχει ακόμα αρκετή απήχηση στις προτιμήσεις των Ελλήνων και βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ στην τέταρτη βρίσκεται το νέο παιχνίδι επιβίωσης Nomads. 

Φυσικά δε γινόταν να λείπει αθλητικό γεγονός από τις ελληνικές αναζητήσεις με το Eurobasket να βρίσκεται στην έκτη θέση, ενώ οι Ζωή Λάσκαρη και Στάθης Ψάλτης καταλαμβάνουν την πέμπτη και έβδομη θέση αντίστοιχα. 

Το Depsacito που σήκωσε όλο τον πλανήτη από τις καρέκλες για χορό, βρίσκεται στη θέση οκτώ, ενώ το Show μόδας My Style Rocks καταλαμβάνει την ένατη θέση. Φυσικά η παγκόσμια φρενίτιδα για το iPhone έχει καταλάβει και την Ελλάδα, με το iPhone 8 να βρίσκεται στην δέκατη θέση.

Κορυφαίες 10 Ελληνικές αναζητήσεις για το 2017, Διασημότητες

  1. Ζωή Λάσκαρη
  2. Στάθης Ψάλτης
  3. Νανά Καραγιάννη
  4. Ειρήνη Παπαδοπούλου
  5. Νατάσα Καλογρίδη
  6. Μαίρη Τσώνη
  7. Λάουρα Νάργκες
  8. Ντάνος
  9. Σόφι Πασχάλη
  10. Chester Bennington

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ