“Ημέρα Ελλάδος” στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Στα πλαίσια του 19ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση προς τιμήν της Ελλάδος, την “Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης”.

Συγκεκριμένα χθες, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρέθεσε επίσημη δεξίωση προς τιμήν της Ελληνικής αποστολής, των εταιριών Ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στο NYSE Euronext και των εταιρειών που συμμετείχαν στο Συνέδριο.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανήρτησε την Ελληνική σημαία στην Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει τη μέρα αυτή. 

Η φετινή “Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης” πραγματοποιήθηκε με την παρουσία Υπουργών και στελεχών εταιρειών εισηγμένων στα Χρηματιστήρια της Αμερικής καθώς και εταιρίες που συμμετείχαν στον 19o Annual Capital Link Invest in Greece Forum, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη ημέρα. 

O Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χτύπησε το “Closing Bell”, το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017 του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης πλαισιωμένος από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Υπουργείου Τουρισμού Γιώργο Τζιάλλα, τoν Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα, τον Νικόλαο Μπορνόζη, Πρόεδρο της Capital Link και την Όλγα Μπορνόζη, Managing Director της Capital Link.

Η Αμερικανική Κεφαλαιαγορά αποτελεί σημαντικότατη πηγή άντλησης κεφαλαίων για αυξανόμενο αριθμό εταιριών Ελληνικών συμφερόντων και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαδραματίζει κύριο ρόλο σε αυτό.

Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των HΠΑ καθώς  αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και την παρακολουθούν 150 εκατομμύρια τηλεθεατές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ