Ένταση στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους, μικρή προσέλευση στην μαθητική διαδήλωση

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αυτή τη στιγμή από κουκουλοφόρους οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν επιδοθεί σε πετροπόλεμο στο Σύνταγμα με τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων που προηγήθηκε της μαθητικής διαδήλωσης, πέταξε πέτρες και έστησε οδοφράγματα, ενώ επιτέθηκε σε κλούβα αστυνομικών επί της Πήγα Φεραίου. Τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. 

Η πορεία των μαθητών είχε μικρή προσέλευση, με περίπου 1000 μαθητές να δίνουν το παρόν, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική. 

Η κίνηση στο κέντρο σήμερα είναι απαγορευτική για τους οδηγούς που θέλουν να περάσουν, ενώ στα σχέδια υπάρχει και πορεία των αντιεξουσιαστών που έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, το κέντρο θα οχυρωθεί, με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Πάνω από 3.000 αστυνομικοί θα διατεθούν για τις ανάγκες φύλαξης της πρωτεύουσας, με σκοπό οι διαδηλωτές να μην καταφέρουν να φτάσουν στο Πολυτεχνείο και να επιδοθούν στα γνωστά επεισόδια. 

 

*φωτογραφία από “Πρώτο Θέμα”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ