ΟΟΣΑ: “Συναινετικό” διαζύγιο και στενές σχέσεις με την Ε.Ε μετά το Brexit

Στάση συνεννόησης προωθεί ο ΟΟΣΑ στο ζήτημα των σχέσεων της Μ. Βρετανίας με την Ε.Ε. μετά το επίσημο διαζύγιο. Συγκεκριμένα ο ΟΟΣΑ αναφέρει πως η Βρετανία θα πρέπει να επιδιώξει τη στενότερη δυνατή σχέση με την Ε.Ε μετά το Brexit εάν θέλει να περιορίσει το πλήγμα στην οικονομία της.

Η έκθεση του Οργανισμού αναφέρει πως η βρετανική οικονομία αναπτύσσεται ήδη πιο αργά από ότι πολλές πλούσιες χώρες στον κόσμο, εξαιτίας της επίδρασης του υψηλότερου πληθωρισμού μετά από την απόφαση του δημοψηφίσματος να αφήσει την Ε.Ε. Σημαντικός παράγοντας αποσταθεροποίησης είναι και η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των συνομιλιών για το Brexit.

“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία είναι η αβεβαιότητα που περιβάλλει την διαδικασία εξόδου από την Ε.Ε, που θα μπορούσε να συρρικνώσει τις ιδιωτικές δαπάνες περισσότερο από ότι προβλέπεται”, αναφέρει σε εξαμηνιαία έκθεσή του ο ΟΟΣΑ.

“Ωστόσο, οι προοπτικές του να διατηρηθεί η στενότερη δυνατή οικονομική σχέση με την Ε.Ε θα οδηγούσαν στην ισχυρότερη του αναμενόμενου οικονομική ανάπτυξη”, επισημαίνει.

Σημειώνεται πως η οικονομική επιβράδυνση παρατηρείται και από τις εκθέσεις της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ