Έκλεισε η συμφωνία για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Σε συνεννόηση ήρθαν  χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες η τετραμελής αντιπροσωπεία του υπουργείου ενέργειας μαζί με εκπροσώπους της ΔΕΗ, με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η τετραμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις μονάδες της ΔΕΗ με στόχο να βρεθεί η κοινά αποδεκτή φόρμουλα για την αποεπένδυση του 40% των λιγνιτών της ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιτυχής ήταν η συμφωνία σε όλες τις παραμέτρους και οι δύο πλευρές κατέληξαν στις 4 μονάδες που θα διατεθούν προς πώληση (3 εν λειτουργία και μία άδεια). 

Στα διαδικαστικά απομένει οι υπηρεσίες της Κομισιόν να συντάξουν το κείμενο, το οποίο θα αποσταλεί τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη και στη συνέχεια θα ανοίξει ο δρόμος για το market test, δηλαδή τη διαδικασία έρευνας αγοράς των ενδιαφερόμενων επενδυτών που θα διεξαχθεί με ευθύνη της Κομισιόν.

Ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν υπάρχουν αλλαγές και κατά πληροφορίες οι μονάδες που θα διατεθούν είναι το Αμύνταιο στη Φλώρινα μαζί με άδεια για κατασκευή και δεύτερης μονάδας στην ίδια περιοχή καθώς και οι μονάδες Μεγαλόπολη 3 και 4.

Επίσης θα δοθούν στους επενδυτές και τα ορυχεία λιγνίτη που τροφοδοτούν με καύσιμο τις μονάδες σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα (Βεύη, Αχλάδα, Κλειδί)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ