Το Brexit “ρίχνει” την κερδοφορία του κλάδου υπηρεσιών της Βρετανίας

Ιδιαίτερα χαμηλές είναι οι αποδόσεις κεφαλαίου του κλάδου υπηρεσιών της Βρετανίας, στο σύνολο των τελευταίων τριών και πλέον ετών.

Πρόκειται για τις χαμηλότερες αποδόσεις, τις οποίες κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών της Βρετανίας στο 2o τρίμηνο 2017, ενώ η κερδοφορία στον μικρότερο μεταποιητικό τομέα, παρέμεινε σε υψηλό 22 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ONS, οι ρυθμοί αποδόσεων των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2013, στο 16,5%, κατά τη διάρκεια του τριμήνου μέχρι τον Ιούνιο, από το 18,6% του α΄ τριμήνου 2017.

“Οι εταιρείες υπηρεσιών επέκτειναν τη χρήση κεφαλαίου και βίωσαν πτώση στο επίπεδο της κερδοφορίας τους. αυτό συνέβη παρά την αύξηση του όγκου παραγωγής στον κλάδο υπηρεσιών”, ανέφερε η μελέτη της ONS.

Η βρετανική οικονομία κατέγραψε τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2012 στο 1ο εξάμηνο του 2017, με τις καταναλωτικές δαπάνες να πλήττονται ιδιαιτέρως από την άνοδο του πληθωρισμού μετά από την περυσινή απόφαση για Brexit.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ