Ολοκληρώθηκε το επενδυτικό roadshow στην Αυστραλία

Ολοκληρώθηκε χθες το Road show του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και αντιπροσωπείας του Οργανισμού Enterprise Greece στην Αυστραλία.

 Ο υπουργός Οικονομίας, μετά το Σίδνεϊ και τη Βρισβάνη επισκέφθηκε τη Μελβούρνη και την Πέρθη, κέντρα με έντονη ελληνική παροικία.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στη Μελβούρνη, ο Υπουργός έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Πολιτείας της Βικτώριας, Daniel Andrews με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Andrews στην Αθήνα.

Ο Υπουργός συναντήθηκε ακόμη με την Ομοσπονδιακή Υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Julia Bishop, παρουσία της ομογενούς Ομοσπονδιακής βουλευτή Julia Banks, Προέδρου της Ομοσπονδιακής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδος-Αυστραλίας. Η συζήτηση εστιάστηκε στις διαπραγματεύσεις της Ε.Ε και της Αυστραλίας σχετικά με τη μεταξύ τους συμφωνία ελεύθερου εμπορίου αλλά και τις σημαντικές προοπτικές που διαφαίνονται στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας της Ελλάδας με την Αυστραλία στο διμερές εμπόριο, τις επενδύσεις και τον τουρισμό. 

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός και τα μέλη της ελληνικής αποστολής συναντήθηκαν με τον ομογενή Πολιτειακό Υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων, Μικρών Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας Phillip Dalidakis, με τον οποίο συζήτησαν την εμπειρία της Αυστραλίας στην ενίσχυση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τις συναντήσεις της αποστολής στη Μελβούρνη συμμετείχε η Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία Αι. Ξαγοράρη και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη Χρ. Σημαντηράκη.

Σημειώνεται πως το επενδυτικό Roadshow στην Αυστραλία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου με τη διοργάνωση επενδυτικού σεμιναρίου σε συνεργασία με το WA Chamber of Commerce and Industry, στο οποίο απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Κυβέρνησης της Δ. Αυστραλίας, ο Πολιτειακός Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Bill Johnson. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 80 Αυστραλοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της ομογένειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ